Vores producenter

På Restaurant Sagafjord, har vi gjort os nøje overvejelser omkring hvilke råvarer vi benytter, når vi udtænker sæsonens menu. Råvarer for os skal betyde god kvalitet, bæredygtigt og lækker smag.  Se vores menu her

Vi indhenter råvarer fra små, lokale producenter rundt omkring fjorden og dens opland. Her på siden kan du læse mere om producenterne, råvarer, og hvilke overvejelser vores gode kokke har lavet for retten.

STENBØLSGÅRD

Kirke Hyllinge

Vi får vores salater, urter, grøntsager og æg fra Stensbølsgård. De dyrker friske økologiske sæsonpræget grøntsager og urter, som afgiver en kraftig og intens smagsoplevelse. De har stort fokus på at jorden, de dyrkes i, er en sund og levende jord. Det skyldes, tilførende kompost, levende planter som vokser i jorden samt adskilligt mindre maskinekørsel.

BIRTHESMINDE

Vipperød

Hos Birthesminde, bestiller vi vores lækre tørsaltet og røget bacon, som er af sortbroget dansk landracegris. Den efterlader en mørk og intens smag i kødet, tildels nøddeagtig smag. Grisene får lov at bevæge sig rundt på større arealer og under åben himmel. De går rundt i skove og marker med kløvergræs, helt fra deres fødsel til slagtning af grisen.

GRENNESSMINDE

Taastrup

Grennessminde levere vores bagværk, som surdejsbrød og morgenboller, samt andet bagværk. Det er et økologisk bageri, som kun arbejder med økologiske ingredienser.

VALNØDDEGAARDEN

Skibby

Valnøddegaarden, levere lækre hjemmedyrket landbrugs kartofler. Det er et familiekært sted, som har stort fokus på bæredygtige og biodynamiske grøntsager. Alt hvad der hverken bliver spist eller solgt bliver genanvedt som fodre til dyrene.

NORDFRA

Færøerne

Hos Nordfra på Færøerne, får vi leveret vores lækre kuller, som er krogfanget på langliner. Det er skånsomt og bedre for dyrevelfærden og smagen. Man kan både se og smage på kullerkødet at fisken har levet under gunstige vilkår.

TUSENVIN

Holbæk

Tusenvin er blandt andet en af vores vinleverandør. Alt dyrkes lokalt, og fremstilles på danske økologiske råvarer af høj kvalitet, via skånsomme og naturlige processer. Vinen bliver produceret i eget vineri på vingården, så druerne skal kun tranpsortres få hundrede meter.

VEJRHØJ VIN

Odsherred

Vejrhøj Vin er blandt en af vores vinleverandør. De dyrker markerne økologisk og med stor respekt for naturen. De udvælger druesorter der er gode at modne i det kølige danske klima og uden brug af sprøjtemidler.

ØRNBERG VIN

Sjællands Odde

Ørnberg Vin er blandt en af vores vinleverandør. De har stort fokus på at dyrke efter biodynamiske principper som sikre bedre kvalitet og oplevelse for vinen. Deres jordbund er let, lerblandet sandjord med mange sten, der sikrer god dræning og roddannelse i vinplanterne og giver en masse mineralitet til jord og vine.

ØSTERGAARD MOST

Jægerspris

Østergård Frugt & Most levere most og juice til os. De fremstiller most på den mest skånsomme og bæredygtige måde. Plantagen er beskyttet af læhegn, og jorden er sandet muldjord, der giver næring til træer og buske.

MØRK KAFFE

Roskilde

MØRK levere altid økologiske friskristet kaffebønner til vores kaffe. De rister bønnerne langsomt og nænsomt som giver en særklasse oplevelse af kvalitet og friskhed. Et lækkert og lokalt kafferisteri med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

VINTRE MØLLER

Lejre

Vintre Møller levere økologisk gin og vodka, på økologiske marker der er naturbeskyttede.  De høster korn og botaniske ingredienser fra markerne omkring deres destilleri. Produkterne er lavet med vand fra deres artesiske brønd og grøn energi fra sol og vind.